PRAVILA DOSTAVE ­čÜŤ

Ôçó Narud┼żbe se primaju svaki dan;

Ôçó Rok isporuke 24h-48h;

Ôçó Vrijeme isporuke u toku dana, a  najkasnije do 18 sati;

Ôçó Isporuka se vr┼íi od ponedjeljka do petka;

Ôçó Minimalni iznos narud┼żbe je 50,00 KM;

Ôçó Dostava je besplatna;

ÔçóCijene su izra┼żene u Konvertibilnim markama (BAM), i uklju─Źuju iznos ┬áPDV-a od 17,00%.

NA─îIN PLA─ćANJA:

  1. Gotovinski prilikom preuzimanja robe
  2. Bezgotovinski putem ebankinga ili virmana na jedan od sljede─çih ra─Źuna:

1861210310015892 – Ziraat Bank dd Sarajevo

1401011120064368 – Sberbank BH dd Sarajevo

1413065320028984 – Bosna Bank International dd Sarajevo

Svrha uplate: Upisati broj narud┼żbe ili broj ra─Źuna

POPUSTI ZA POSLOVNU SARADNJU

*3,00% redovni popust za sve artike

*4,00% dodatni bonus za mjese─Źnu realizaciju u vrijednosti od 800,00-2.500,00 KM

*6,30% dodatni bonus za mjese─Źnu realizaciju u vrijednosti od preko 2.500,00 KM

Op─çi uslovi poslovanja

Informacije o trgova─Źkom dru┼ítvu 
ESOF D.O.O. DONJI VAKUF

PODRU┼ŻNICA SARAJEVO

Mula Mustafe Bašeskije 4a

 71 000 Sarajevo

Email adresa:
[email protected]

Info telefon:
030 201 165


ID Br. 4201830470000

PDV br.201830470000

Broj rješenja:051-0-Reg-19-000606, Općinski Sud u Travniku

Direktor društva

Enver Avdi─ç

Op─çe odredbe

ESOF doo pru┼ża online uslugu prodaje I kupovine svojih proizvoda  putem svoje Internet stranice na domeni www.esof.ba .

Uslovi kori┼ítenja propisuju uslove i pravila za Krajnje korisnike i odnose se na kori┼ítenje Internetske stranice esof.ba/horeca  Kori┼ítenjem Internetske stranice Krajnji korisnici iskazuju da se sla┼żu s Op─çim uslovima poslovanja i kori┼ítenja te pristaju na kori┼ítenje Internetske stranice esof.ba/horeca  u skladu s njima. Pravo Kori┼ítenja Internetske stranice li─Źno je pravo Krajnjeg korisnika, i ne mo┼że se ni na koji na─Źin prenositi na druge fizi─Źke ili pravne osobe niti je bilo koji  korisnik ovla┼íten prijavljivati druge fizi─Źke ili pravne osobe. Krajnji korisnik li─Źno je odgovoran za za┼ítitu povjerljivosti podataka, na mjestima gdje one kao takve postoje. Krajnji korisnik je upoznat sa ─Źinjenicom da ponekad dolazi do prekida usluga, ili do doga─Ĺaja koji su izvan kontrole  firme ESOF  te prihvata da firma ESOF doo nije odgovorna za bilo kakav gubitak podataka do kojeg mo┼że do─çi za vrijeme prijenosa informacija na Internetu. Krajnji korisnik se sla┼że i prihvata da pristup Internetskim stranicama ponekad mo┼że biti u prekidu, privremeno nedostupan ili isklju─Źen. 

Firma ESOF doo zadr┼żava pravo u bilo kojem trenutku izmijeniti ili ukinuti bilo koji segment poslovanja, uklju─Źuju─çi, i bez ograni─Źenja, sadr┼żaj, vrijeme dostupnosti, kao i opremu potrebnu za pristup ili kori┼ítenje stranica. Nadalje, Firma ESOF doo mo┼że prestati slati bilo koji dio informacija, ili bilo koju vrstu informacija, mo┼że promijeniti ili ukinuti bilo koji na─Źin prijenosa podataka te mo┼że promijeniti brzine prijenosa podataka, kao i bilo koje njihove druge karakteristike.
Kori┼ítenjem ovih Internetskih stranica Krajnji korisnik potvr─Ĺuje da je upoznat i saglasan s Op─çim uslovima poslovanja i kori┼ítenja. Firma ESOF doo poru─Źuje Krajnjem korisniku: Ukoliko se s ovdje navedenim uslovima kori┼ítenja i pravilima ne sla┼żete ili ako imate manje od 14 godina, molimo vas da se suzdr┼żite od uporabe ove Internetske stranice. 

Firma ESOF doo zadr┼żava pravo u bilo kojem trenutku, i bez prethodne obavijesti, ukoliko to smatra potrebnim, ukinuti ili izmijeniti bilo koji od ovdje navedenih Op─çih uslova poslovanja i kori┼ítenja i/ili Izjavu o povjerljivosti podataka. Stoga, savjetuje Krajnje korisnike da s vremena na vrijeme ponovo pro─Źitaju informacije sadr┼żane u Op─çim uslovima poslovanja i kori┼ítenja i Izjavi o povjerljivosti podataka, a kako bi ostali informisani o takvim promjenama. Nastavak kori┼ítenja Internetske stranice i nakon objave na internetu  novih promijenjenih Op─çih uslova poslovanja i kori┼ítenja odnosno Izjave o  povjerljivosti, podrazumijeva se da Korisnik prihvata izmjene.  

Krajnji korisnik je odgovoran za nabavu i odr┼żavanje svoje ra─Źunarske opreme, uklju─Źuju─çi sav softver i hardver koji posjeduje i koji koristi, kao i drugu opremu potrebnu za pristup i kori┼ítenje ovih Internetskih stranica te sve sa tim povezane tro┼íkove. Firma ESOF doo nije odgovorna za bilo kakva o┼íte─çenja opreme Krajnjeg korisnika koja mogu nastati kao posljedica kori┼ítenja ovih Internetskih stranica. 

Ova Internetska stranica shop.esof.ba je privatno vlasni┼ítvo. Sva me─Ĺusobna komunikacija i interakcija koja se odvija putem ovih Internetskih stranica mora biti u skladu s ovim Op─çim uslovima poslovanja i kori┼ítenja. Krajnji korisnici ne smiju putem ove Internetske stranice objavljivati ili prenositi bilo kakve materijale koji ugro┼żavaju, ili na bilo koji na─Źin kr┼íe prava drugih, bilo kakav materijal koji je po svojoj prirodi nezakonit, ugro┼żavaju─çi, uvredljiv, klevetni─Źki, koji naru┼íava ili ugro┼żava privatnost, koji je vulgaran, opscen, ili na drugi na─Źin nepo┼żeljan u odmjerenoj komunikaciji, koji poti─Źe na protupravne aktivnosti, ili na drugi na─Źin kr┼íi bilo koji propis te koji, bez izri─Źitog, prethodnog, pismenog odobrenja Firme ESOF doo, sadr┼żi ogla┼íavanje ili ponudu bilo ─Źijih proizvoda i usluga. Krajnji korisnik ne smije koristiti ovu Internetsku stranicu za ogla┼íavanje ili izvo─Ĺenje bilo kakve komercijalne, vjerske, politi─Źke, ili nekomercijalne promid┼żbe. 

Svi materijali koji se nalaze na shop.esof.ba  internetskoj stranicama ekskluzivno su pravo Firme ESOF doo, ili se koriste uz izri─Źito odobrenje nositelja autorskih prava te nositelja prava na ┼żigovima i/ili dizajnu. Bilo kakvo kopiranje, distribucija, prijenos, objavljivanje, povezivanje, dubinsko povezivanje, ili mijenjanje na drugi na─Źin ovih internetskih stranica bez izri─Źitog pismenog odobrenja Firme ESOF doo strogo je zabranjeno! Kr┼íenje Op─çih uslova poslovanja i kori┼ítenja mo┼że dovesti do pokretanja parni─Źnih postupaka i/ili do kaznenog progona protiv po─Źinitelja radi povrede autorskih prava, prava pe─Źata, ili prava kojeg drugog oblika intelektualnog vlasni┼ítva. 

Internetska stranica sadr┼żi materijale za┼íti─çene autorskim pravom, pe─Źatom, dizajnom te druge informacije koje su pokrivene drugim pravima fizi─Źkih ili pravnih osoba, uklju─Źuju─çi, ali bez ograni─Źenja na, tekstove, softver, fotografije, video materijale, grafiku, muziku, zvuk, kao i cijeli sadr┼żaj internetskih stranica esof.ba, a u skladu s propisima Bosne i Hercegovine. Krajnji korisnik ne smije mijenjati, objavljivati, prenositi, sudjelovati u prijenosu ili prodaji, stvarati izvedenice, ili na bilo koji na─Źin iskori┼ítavati bilo koji sadr┼żaj, u cijelosti ili djelomi─Źno. Krajnji korisnik mo┼że preuzimati, ispisivati i spremati materijale za┼íti─çene autorskim pravom samo u svrhu svoje vlastite upotrebe. Nije dozvoljeno kopiranje, redistribucija, ponovni prijenos, izdavanje ili komercijalno iskori┼ítavanje preuzetog materijala bez izri─Źitog pismenog odobrenja Firme ESOF doo i nositelja autorskog prava. 

Krajnji korisnik ne smije na ovoj Internetskoj stranici postavljati, objavljivati, ili na drugi na─Źin ─Źiniti dostupnima bilo kakav materijal koji podlije┼że autorskom pravu, ┼żigu, ili drugim pravima intelektualnog vlasni┼ítva, bez izri─Źitog odobrenja nositelja tih prava. Firma ESOF doo nema nikakvu obavezu izvje┼ítavati Krajnjeg korisnika, ili mu pomagati odrediti da li je neki materijal podlo┼żan autorskom pravu. Krajnji korisnik je jedino i isklju─Źivo odgovoran za ┼ítetu koja mo┼że nastati povredama autorskih prava, zloupotrebom pe─Źata i drugih prava intelektualnog vlasni┼ítva, ili bilo kakvih problema nastalih u vezi s objavom takvih materijala. Postavljanjem materijala na bilo koji javno dostupni dio ovih Internetske stranice, Krajnji korisnik izjavljuje da je nositelj prava na tim materijalima i da izri─Źito daje Firmi ESOF doo vremenski i prostorno neograni─Źeno, besplatno, stalno, nepovratno, ne-ekskluzivno pravo i licencu za kori┼ítenje, reprodukciju, modificiranje, prilago─Ĺavanje, objavljivanje, prevo─Ĺenje i distribuciju takvog materijala (djelomi─Źno ili u cijelosti). Krajnji korisnik tako─Ĺer daje drugim krajnjim korisnicima pravo pristupanja, pregledanja, spremanja ili reprodukcije tog materijala za vlastitu upotrebu. Time Krajnji korisnik daje pravo Firmi ESOF doo mijenjati, kopirati, objaviti i distribuirati bilo koji materijal koji Krajnji korisnik u─Źini dostupnim na Internetskoj stranici shop.esof.ba. 

Krajnji korisnik se izri─Źito sla┼że da je kori┼ítenje Internetske stranice esof.ba/horeca isklju─Źivo na odgovornost Krajnjeg korisnika tako da Firma ESOF doo ne garantuje (I) za posljedice koje mogu nastati upotrebom ove internetske stranice, ili (ii) za ta─Źnost, pouzdanost ili sadr┼żaj bilo koje informacije, usluge ili robe dane preko ove internetske stranice. 

Odgovornost Krajnjeg korisnika odnosi se na sve ┼ítete, ili mogu─çe ozljede uzrokovane bilo kakvom gre┼íkom, izuze─çem, prekidom, brisanjem, kvarom, ka┼ínjenjem u radu ili prijenosu, ra─Źunalnim virusom, prekidom u komunikacijskoj liniji, kra─Ĺom, uni┼ítenjem ili neovla┼ítenim pristupom, promjenama ili zloupotrebom zapisa, raskidom ugovora, neprikladnim pona┼íanjem, nemarom, ili bilo kakvom drugom radnjom. Krajnji korisnik izri─Źito potvr─Ĺuje da Firma ESOF doo nije odgovorna za uvredljivo, neprikladno ili protuzakonito pona┼íanje Krajnjeg korisnika ili tre─çih strana te da rizik od ┼íteta koji mo┼że nastati kao posljedica navedenog u potpunosti le┼żi na Krajnjem korisniku.

Ni u kojem slu─Źaju Firma ESOF doo ne─çe biti odgovorno za bilo kakvu ┼ítetu koja mo┼że nastati kao posljedica kori┼ítenja, ili zbog nemogu─çnosti kori┼ítenja ovih internetskih stranica. Krajnji korisnik izri─Źito potvr─Ĺuje da se uslovi ovog poglavlja odnose na cjelokupan sadr┼żaj Internetske stranice. 

Uz prethodno navedene uslove, Firma ESOF doo, ne─çe biti odgovorno, bez obzira na uzrok ili trajanje, za bilo koje pogre┼íke, neta─Źnosti, ili druge nedostatke, neprikladnost ili neizvornost, informacija koje se nalaze na ovoj internetskoj stranici, kao i za bilo kakvo ka┼ínjenje ili prekid u prijenosu informacija do krajnjeg korisnika, za bilo kakva potra┼żivanja ili gubitke koji iz tog proizlaze. Niti jedna od gore navedenih strana ne─çe biti odgovorna za bilo kakva potra┼żivanja ili gubitke tre─çe strane, uklju─Źuju─çi i izgubljenu dobit.

Firma ESOF doo nije odgovorna za bilo kakav sadr┼żaj koji korisnik, pretplatnik, ili neovla┼íteni korisnik mo┼że postaviti na Internetsku stranicu. Firma ESOF doo zadr┼żava pravo promjene, prilago─Ĺavanja, izmjene, brisanja ili uklanjanja bilo kojeg sadr┼żaja za koji ocjeni da je neprikladan. 

Krajnji korisnik potvr─Ĺuje da su sve diskusije ocjene, komentari, privatne poruke, javne a ne privatne prirode, i da stoga zaposlenici preduze─ça Firma ESOF doo mogu nadzirati komunikacije Krajnjih korisnika bez njihovog znanja i eksplicitnog dopu┼ítenja. 

Krajnji korisnik se sla┼że da ─çe obe┼ítetiti, i ne─çe smatrati odgovornim Firma ESOF doo, od svih zahtjeva za naknadom ┼ítete i tro┼íkova, uklju─Źuju─çi tro┼íkove pravnog zastupanja, a koji mogu nastati upotrebom ovih Internetskih stranica od strane Krajnjeg korisnika. 

Firma ESOF doo mo┼że raskinuti poslovni odnos s bilo kojim svojim Krajnjim korisnikom u bilo kojem trenutku. Firma ESOF doozadr┼żava pravo trenutno ukinuti bilo koje lozinke, ili korisni─Źke ra─Źune Krajnjeg korisnika u slu─Źaju bilo kakvog pona┼íanja Krajnjeg korisnika koje Firma ESOF doo, prema svojoj diskrecijskoj ocjeni, smatra neprihvatljivim, kao i u svakom slu─Źaju nepo┼ítivanja Op─çih uslova poslovanja i kori┼ítenja od strane Krajnjeg korisnika. 

Korisnik mo┼że svoje upite i komentare poslati pismeno, po┼ítom ili e-mailom, a Firma ESOF doo ─çe poslati pismeni odgovor po┼ítom ili e-mailom u zakonskom roku. 

Firma ESOF doo je registrovani pe─Źat Firma ESOF doo te su stoga sva prava u odnosu na ovaj ┼żig time izri─Źito pridr┼żana.  

www.esof.ba/horeca je registrovana domena Firme ESOF doo

Firma ESOF doo  proizvo┼ía─Ź I  distributer je sadr┼żaja koji pribavljaju tre─çe strane i Krajnji korisnici. Firma ESOF doo ne garantuje za ta─Źnost, potpunost, ili korisnost bilo kojeg sadr┼żaja, kao ni njegove mogu─çnosti prodaje ili prikladnosti za bilo koju odre─Ĺenu namjenu.

Firma ESOF doo nije odgovorno za ta─Źnost ili pouzdanost bilo kojeg mi┼íljenja, savjeta, ili izjave koja je objavljena na shop.esof.ba internetskoj stranici, od strane bilo koga ko nije ovla┼ítena osoba Firme ESOF doo. Ni pod kojim uslovima Firma ESOF doo ne─çe biti odgovoran za bilo kakav gubitak ili ┼ítetu nastalu tim ┼íto se Krajnji korisnik oslonio na informacije dobivene putem shop.esof.ba Internet stranice. Na Krajnjem korisniku le┼żi sva odgovornost ocijeniti ta─Źnost, kompletnost ili korisnost bilo koje informacije, mi┼íljenja, stava, savjeta ili drugog sadr┼żaja koji je dostupan putem esof.ba/horeca Internet stranice.  

Sjedi┼íte preduze─ça Firme ESOF doo je u Donjem Vakufu, u Bosni i Hercegovini. Pravni sporovi koji mogu nastati, kao posljedica kori┼ítenja ovih Internetskih stranica (osim ako posebnim ugovorom nije druga─Źije navedeno) u nadle┼żnosti su Op─çinskog suda u Travniku, i rje┼íavaju se u skladu s pozitivnim propisima Bosne i Hercegovine. Kori┼ítenjem ovih Internetskih stranica Krajnji korisnik pristaje da je bilo koji spor ili zahtjev, proiza┼íao iz, ili koji je u vezi s ovim Uslovima, ili u vezi s njihovim provo─Ĺenjem, u nadle┼żnosti Op─çinskog suda u Travniku. 

U daljnjem tekstu Op─çih uslova, radi bolje jasno─çe i razumijevanja teksta,  umjesto termina Krajnji korisnik bit ─çe kori┼íten termin Kupac u situaciji kada je izme─Ĺu Krajnjeg korisnika i Firme ESOF doo sklopljen Ugovor o kupoprodaji. Termin shop.esof.ba koristi se kao ime Internet trgovine, web stranice i sl.

Uslovi kori┼ítenja usluga Internetske stranice shop.esof.ba 

Svaki kupac je Slobodan da izvr┼íi narud┼żbu putem internestkse stranice esof.ba/horeca

Cijene 

Cijene su izra┼żene u Konvertibilnim markama (BAM), i uklju─Źuju iznos  PDV-a od 17,00%.

Za svaku kupljenu robu, kupac ce dobiti poreski ra─Źun zajedno sa fiskalnim ispisom ra─Źuna.

Cijena robe utvr─Ĺena je za svaki proizvod pojedina─Źno. Proces upisivanja cijene na stranicu za svaki proizvod podlo┼żan je kontroli u vi┼íe nivoa, no bez obzira na to postoji mogu─çnost nastanka gre┼íke jer je u pitanju ljudski faktor, a po prirodi stvari ne mo┼że se raditi o automatskom unosu. 

Takve situacije su vanredne i za njih se Firma ESOF doo unaprijed izvinjava svojim kupcima jer ─çe ih biti prisiljen obavijestiti o nastaloj situaciji, pogre┼ínoj cijeni za odre─Ĺeni proizvod te nemogu─çnosti isporuke po konkretnoj narud┼żbi kupca. 

Akcijska prodaja 

Firma ESOF doo ─çe periodi─Źno, po svojoj odluci stavljati odre─Ĺene proizvode na akcijsku prodaju.

Ti proizvodi ─çe biti dostupni pod istim uslovima svim kupcima ili ─çe biti dostupni kupcima odre─Ĺene, ta─Źno specificirane skupine. Uslovi akcijske prodaje bit ─çe detaljno opisani, posebice trajanje akcijske prodaje, ograni─Źenje koli─Źina robe, visina popusta i sl.

Nakon proteka roka akcijske prodaje, Firma ESOF doo ne─çe primati nove narud┼żbe po uslovima koji se odnose na akcijsku prodaju kojoj je istekao rok.

Narud┼żba

Proces naru─Źivanja na esof.ba/horeca web trgovini je opisan ovdje
Zbog velikog broja narud┼żbi koje se istovremeno predaju na esof.ba/horeca  web trgovini mo┼że se dogoditi da informacija o raspolo┼żivosti proizvoda ne bude istovjetna sa stanjem na skladi┼ítu Firma ESOF doo dobavlja─Źa. Takva situacija je izvanredna i ne traje dugo.

Firma ESOF doo ─çe poduzeti sve potrebne mjere i anga┼żovati sve mogu─çe resurse kako bi ispunio u primjerenom roku isporuku naru─Źenog proizvoda. U slu─Źaju da Firma ESOF doo dobavlja─Ź nema na raspolaganju naru─Źeni proizvod, o tome ─çe obavijestiti kupca i ponuditi mu mogu─çnost kupovine proizvoda s shop.esof.ba web trgovine koji je raspolo┼żiv za isporuku i koji je po svojim karakteristikama najbli┼żi proizvodu koji nije mogu─çe isporu─Źiti. Firma ESOF doo otklanja odgovornost za posljedice opisane izvanredne situacije. 

Va┼ía narud┼żba se smatra potvr─Ĺenom i valjanom tek kada je kreiran ra─Źun.

Trajanje i raskid ugovora 

Ugovor koji Krajnji korisnik sklopi sa Firmom ESOF doo za kupoprodaju proizvoda je definisan ugovorom i svi uslovi su navedeni u istom. Ovi Op─çi uslovi poslovanja sastavni su dio Ugovora o kupoprodaji izme─Ĺu Firme ESOF doo i kupca.

Kupac mo┼że jednostrano otkazati ugovor uz prethodnu najavu od minimalno 6 sati ili reklamirati kupljeni proizvod u roku od 4 sata . Reklamacija se vr┼íi na broj telefona 030201165 ili na email: [email protected]

U slu─Źaju nedostatka na proizvodu, trgovac je, na zahtjev i po izboru potro┼ía─Źa, du┼żan: 

  • zamijeniti proizvod s nedostatkom, drugim novim ispravnim proizvodom; 

U slu─Źaju kada kupac, prilikom dostave na licu mjesta utvrdi nedostatke na proizvodu, dostavlja─Ź je du┼żan: 

  • zamijeniti proizvod sa nedostatkom i dostaviti ga na adresu; 

U slu─Źaju kada kupac, prilikom dostave, tek poslije utvrdi nedostatke na proizvodu, kupac je du┼żan isti proizvod dostaviti na adresu Firme ESOF doo i preuzeti drugi ispravni proizvod u Firme ESOF doo.

Pisani prigovor, odgovor, obavijesti 

U slu─Źaju da ste iz bilo kojeg razloga nezadovoljni mo┼żete uputiti prigovor Firmi ESOF doo. 
Firma ESOF doo  vam omogu─çava podno┼íenje prigovora putem telefona 030 201165 ili putem maila [email protected] Radi ┼íto br┼żeg utvr─Ĺivanja konkretne narud┼żbe na koju imate prigovor, u prigovoru navedite, broj ra─Źuna ili svoje korisni─Źko ime.